Skip to main content

Marknadsföringsidéer för att bekämpa dödsäsongen – gratis PDF-mallar

By 15. July 2024 BeInspired

Fenomenet dödsäsong stannar inte i någon bransch. Från modebutiker till elektronikåterförsäljare händer inte mycket under denna vackra tid på året. Det är precis det som företag kan dra nytta av! Men hur? Ta reda på det i det här blogginlägget.

Marketing im Sommerloch

Sommarstiltjen kan vara en obehaglig sak. Folk föredrar att ligga i poolen, gå från glassbar till glassbar eller åka på semester i stället för att strosa runt i butiker i varma och fuktiga stadskärnor, äta på restaurang eller promenera på gågator.

Det kan vara till din fördel! Det låter konstigt, men det fungerar: under denna avslappnade fas på året är potentiella kunder mottagliga för kreativa kampanjer. Smarta marknadsföringsinitiativ för att bekämpa dödsäsongen går särskilt bra. Även om det inte brukar löna sig omedelbart, så kommer det garanterat att löna sig några veckor senare. Förmedla ditt budskap till din målgrupp under den varma årstiden och öka din varumärkeskännedom. Det kommer att löna sig under hektiska försäljnings- eller beställningsfaser.

Anpassa ditt marknadsföringsmaterial

30 grader, inte ett moln på himlen och svett på pannan i stort sett hela tiden. Under dessa omständigheter är det få som har modet att ta itu med sofistikerade affärsstrategier, unika USP:er eller komplicerade reklamkampanjer. När sommaren är på topp är det enkelheten som vinner. Ta poäng med inspirerande, avkopplande eller humoristiska layouter. Allt som har med sol, sommar, resor, fritid, trädgårdsarbete och natur att göra kommer garanterat att väcka uppmärksamhet under dödsäsongen.

Layout för FLYERALARM-etiketter

Layout för kapsylöppnarknappar.

Layout för klassisk bomullsväska.

Vykortslayout (A6 liggande) tillverkad av 400g bestruket matt papper.

Layout för FLYERALARM-bokmärken.

Layout för block med limbindning (A5 liggande)

Men det finns fortfarande en avgörande fråga: Om kunderna håller sig borta under de varmare månaderna, hur ska de då få tillgång till ditt reklammaterial med luftiga, somriga layouter? Nedan hittar du några lösningar.

Ljudreklam: Låt oss höra vad du har att säga!

“Radio. Fångar ditt öra. Stannar i ditt huvud.” Så står det på det tyska radiocentrets webbplats: Men klassiska och digitala ljudformat kan göra så mycket mer för små och medelstora företag idag – särskilt när det gäller att placera sin reklam med en bred räckvidd eller på ett målgruppsspecifikt sätt. Det tycker i alla fall vår gäst Christof Denker-Kontschakowsky från Radio Marketing Service (förkortat RMS), och därför tar han upp kampen för det talade ordet i reklampauserna.

Besök din kundbas

Oavsett om du är en modebutik, elektronikbutik eller friluftsbutik: om din butik är tom under den varma årstiden är dina kunder förmodligen på stranden, i simbassängerna eller i stadsparkerna. Följ mottot “Om profeten inte kommer till berget, må berget komma till profeten” och besök din målgrupp. Organisera distributionskampanjer, produktpresentationer eller små utställningar där många människor är närvarande. Låt t.ex. trycka minikylväskor med din logotyp och dryckesburkar med slående slogans, ta med två eller tre vänliga medarbetare till den närliggande stranden och dela ut svalkande drycker till badgästerna. Du kommer garanterat att få ett positivt gensvar – och det med minimal ansträngning.

Naturligtvis kan du följa denna princip med många andra initiativ: solglasögon, snapback-kepsar eller (redan laddade) Bluetooth-högtalare är också alltid välkomna reklampresenter under den varma årstiden. Strandbollar, (hopfällbara) frisbees eller strandmattor är också särskilt populära bland en yngre publik. Alla dessa produkter kan naturligtvis anpassas med din logotyp och en somrig slogan.

Hur man attraherar kunder under sommarmånaderna

Burger braten

Ett annat sätt att utnyttja den varma årstiden för en avslappnad kundkontakt är att anordna en sommarfest. Det är viktigt att skapa ett mervärde för besökarna, enbart ett öppet hus lockar få människor. Ordna till exempel ett foodtruck-event i företagets lokaler. Moderna food trucks är mycket populära och är alltid mycket tacksamma för parkeringsplatser som lovar ett stort flöde av besökare. Du kan också anordna tävlingar – från ett lotteri med massor av olika lotter till målskytte – möjligheterna är oändliga.

För att verkligen undvika dödsäsong är det viktigt att du annonserar ditt evenemang i förväg. Annonsera i din lokaltidning, skapa ett Facebook-event, sätt upp affischer och dela ut flyers på gågatan. Du kan också hitta fler tips om detta i vårt blogginlägg om lokal marknadsföring.

Öka varumärkeskännedomen

Du kan också använda sommarmånaderna för att stärka din lokala profil utanför enskilda reklamkampanjer. För sommartid betyder också: festivaltid. Särskilt mindre evenemang, utomhus- eller byfestivaler är ofta i desperat behov av sponsorer. Leta helt enkelt efter ett evenemang med en publik som matchar din målgrupp och stöd festivalen antingen med ekonomiska donationer eller en bytesaffär där du tillhandahåller produkter eller tjänster gratis eller till ett reducerat pris i utbyte mot en sponsring. Arrangörer erbjuder ofta fasta sponsringspaket för musikfestivaler, tornerspel, lastbilsrallyn eller andra evenemang av särskilt intresse. Detta är fördelaktigt: den ekonomiska insatsen är ofta hanterbar och du kan nå din målgrupp exakt med din reklam. Du kan läsa mer om festivalsponsring i motsvarande blogginlägg.

Har du en yngre målgrupp i åtanke? Då kommer skol- och dagisfestivaler, fotbollsläger, idrottsturneringar eller semester- och tältläger att uppskatta ditt stöd.

Slutsats: Se dödsäsong som en möjlighet

Det finns ingen anledning att oroa sig för dödsäsongen. Tvärtom. Dra nytta av den lugna perioden och låt kreativiteten flöda – potentiella kunder och affärspartners kommer att uppskatta det. Ovanliga marknadsföringskampanjer är också en välkommen förändring i arbetsdagen för dina anställda. Du kan också använda tiden till att uppdatera din affärsutrustning och ditt reklammaterial till den senaste nivån. På så sätt kommer du ut ur dödsäsongen starkare än någonsin och får en bra start på årets starka försäljningsfas.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar