Skip to main content

Första beställningen med FLYERALARM: Vad du behöver veta

By 5. August 2024 Know-how

Stor onlinebutik, över 3 miljoner produktvarianter: Om du beställer från FLYERALARM sällan eller för första gången kan du bli överväldigad. Här är en guide som hjälper dig att hitta rätt produkter, skapa tryckdata och slutföra orderprocessen.

Det brukar börja med att man inser att fler gäster eller kunder innebär mer försäljning. Om man sedan sätter sig in i de grundläggande principerna för reklam och marknadsföring får man snabbt för sig att man bara kan beställa några flyers från ett onlinetryckeri. Kanske några affischer, några pennor och uniformskläder till personalen. Det kan inte vara så svårt.

Du öppnar snabbt din laptop, söker efter FLYERALARMs webbplats och… du kan inte se marknadsföringsmöjligheterna på grund av allt reklammaterial. Istället för att enkelt surfa genom webbshoppen känner du dig överväldigad av en tsunami av USB-minnen, ansiktsmasker, utställningsmontrar, tidningar och reklammuggar.

Om du fördjupar dig i ämnet kan du lätt gå vilse bland de mer än 3 miljoner (!) produkterna. Och sedan måste utskriftsdata skapas specifikt för vart och ett av dessa reklammaterial. När ska man ens ladda upp dem? Och hur gör man det? Vad måste du vara medveten om? Och måste man verkligen betala först och sedan ladda upp tryckdata? Vad händer om det inte passar?

Först och främst: många förstagångskunder i FLYERALARM:s onlinebutik ställer sig dessa frågor. Faktum är att de gör det allihop. Men allt är inte så illa som det verkar. Även den som aldrig har hört talas om layoutprogram, tryckdata och färgprofiler får garanterat exakt det reklammaterial som han eller hon vill ha. Och beställningsprocessen hos FLYERALARM är allt annat än häxkonst.

Hur hittar du din önskade produkt?

Eftersom det snabbt kan bli överväldigande i en onlinebutik när antalet produkter når sjusiffriga belopp, erbjuder FLYERALARM ett litet tillägg för nya eller tillfälliga kunder utöver de logiska produktkategorierna: bransch- och temavärldar.

Här hittar du ett utsökt urval av våra produktchefer för alla typer av ämnen och branscher. Direkt efter coronakrisen tog våra kollegor till exempel fram en ny kollektion med viktiga produkter som många små och medelstora företag framgångsrikt har navigerat genom krisen. Men det finns också användbara produktpotpurrier utanför exceptionella situationer. Till exempel specialavdelningar för cateringföretag, föreningar eller nystartade företag. Det finns också temasamlingar, t.ex. för eventutrustning, mässutrustning eller särskilt hållbart reklammaterial.

Vårt tips för att komma in i FLYERALARM-universumet: Spara dig en lång sökning och gå direkt till temavärldarna. Här hittar du bara reklammaterial, mässteknik och giveaways som sedan länge har bevisat sitt värde på marknaden.

Hur fungerar beställningsprocessen hos FLYERALARM?

När du har hittat den produkt du vill ha hittar du konfiguratorn längst ner på produktsidan. Här kan du skräddarsy ditt reklammaterial så att det passar dina behov. För klassiska tryckprodukter kan du välja format, storlek, materialtyper, antal sidor och mycket mer. Du kan också konfigurera reklamartiklar, kläder eller mässteknik steg för steg.

Tip: Om du är osäker på ditt val av produkt bör du definitivt beställa ett prov av din önskade artikel i förväg. Oavsett om det handlar om en polotröja, en provbok i papper eller solglasögon – i FLYERALARM:s onlinebutik kan du beställa ett enda prov av många produkter för testning. Ofta även med en kupong som du kan lösa in när du köper den tryckta produkten i efterhand.

I de sista konfigurationsstegen anger du önskad upplaga och väljer leveransmetod (t.ex. standard-, express- eller overnightleverans). Sedan finns det alternativ för de flesta produkter, t.ex. en koldioxidkompensationsbetalning för klimatneutrala tryck. Här hittar du också databladet, som du kan använda för att skapa tryckdata för exakt den konfiguration du har valt.

Du tilldelar sedan ett ordernamn, anger en betalningsmetod och slutför orderprocessen. Obs: Först när din beställning är klar hos FLYERALARM kan du ladda upp tryckdata och börja trycka. På tal om utskriftsdata…

Hur skapar du tryckdata?

Här finns det i stort sett inga gränser för kreativiteten: Med specialiserade layoutprogram kan du skapa tryckdata mer individuellt än någon annanstans. Men eftersom saker och ting kan gå fel, särskilt när man skapar dokument, skapar spotfärger och exporterar PDF-, JPG- eller PNG-data, finns det användbara instruktioner för de vanligaste layoutprogrammen i kategorin tutorials på den här bloggen. Det finns också några handledningar för program som egentligen inte är avsedda för att skapa utskriftsdata, men som används ofta.

Uppladdning av tryckdata: Hur fungerar uppladdning av data?

När allt är designat och dina data är klara att tryckas kan du ladda upp din layout som en PDF i kundkontot.

Har ni några ytterligare frågor?

När du har bekantat dig med FLYERALARM:s onlinebutik hittar du rätt produkter för dina behov. Och om du behöver det kan du också få hjälp med att skapa tryckdata. Oavsett om du är ett cateringföretag som implementerar ett hygienkoncept, en klubb som letar efter nya medlemmar eller en återförsäljare som planerar din första reklamkampanj: Här hittar du vad du söker.

Och om du fortfarande har frågor om att beställa från FLYERALARM, använd gärna FAQ-avsnittet i onlinebutiken eller prata helt enkelt med dina experter personligen. Oavsett om det är via e-post till info@flyeralarm.se eller via telefon på 8 56642740 – vi finns här för dig!

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar