Skip to main content

Mediatechnoloog voor drukwerkverwerking – Opleiding bij FLYERALARM

By 9. augustus 2024 augustus 19th, 2024 Backstage
Medientechnologe Druckweiterverarbeitung

Ontdek de wereld van een Mediatechnoloog in de drukverwerking bij FLYERALARM: een kijkje in Sofia’s dag

Heb je ooit een A4’tje gevouwen tot een folder? Dan weet je hoe frustrerend het kan zijn als de vouwlijnen niet helemaal gelijk zijn. Stel je nu eens voor dat je niet zomaar één vel papier moet vouwen, maar duizenden – en dat in allerlei ingewikkelde vormen zoals zigzag en kruisvouw. Welkom in de wereld van Sofia Benks, die al twee jaar een opleiding volgt tot Mediatechnoloog in de drukverwerking bij FLYERALARM!

Elke dag verandert Sofia stapels bedrukte vellen in prachtig afgewerkte producten zoals folders, brochures en magazines. Dit doet ze natuurlijk niet met een liniaal en een vouwbeen, maar met indrukwekkende, tonnen wegende machines die tot op de millimeter nauwkeurig moeten worden ingesteld. Hier komt niet alleen vakmanschap bij kijken, maar ook een groot gevoel voor precisie.

Wat doet een Mediatechnoloog in de drukverwerking precies?

Als Mediatechnoloog in de drukverwerking bij FLYERALARM ben je verantwoordelijk voor het omtoveren van bedrukte vellen in prachtige eindproducten. Dit betekent dat je machines instelt voor het snijden, vouwen, binden, lijmen en nieten van drukwerk. Een werkdag zit vol variatie: het ene moment sta je een machine tot in detail af te stellen, het andere moment controleer je of alles aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Maar dat is niet alles – je zorgt ook voor het onderhoud van de machines, zodat alles soepel blijft draaien.

Welke vaardigheden heb je nodig?

Handigheid, oog voor detail en een goed stel ogen zijn essentieel. Je moet snel kunnen schakelen tussen verschillende machines en taken, en elke vouw of snijlijn moet precies goed zijn. En als iets niet helemaal klopt, moet je de machines zelf kunnen bijstellen. Sofia benadrukt ook het belang van samenwerken: “Het is echt fijn om in een team te werken waar iedereen klaarstaat om elkaar te helpen.”

Waarom een opleiding bij FLYERALARM?

Sofia vertelt enthousiast over haar ervaring: “Wat ik het mooiste vind, is dat ik vanaf dag één echt deel uitmaakte van het team. Ik werd meteen serieus genomen en kreeg gelijk de kans om alles te leren wat ik nodig heb om succesvol te zijn in mijn vak.” De weg naar FLYERALARM was voor Sofia heel natuurlijk. Ze wist dat ze een ambachtelijke opleiding wilde volgen, maar had niet verwacht in de drukindustrie terecht te komen. “Ik kwam FLYERALARM toevallig tegen tijdens mijn zoektocht naar een opleiding, solliciteerde en kreeg meteen een contract. Na een proefdag wist ik dat dit de plek voor mij was.”

Nu, aan het eind van haar tweede jaar, heeft Sofia haar tussentijdse examen al succesvol afgerond en kijkt ze uit naar de rest van haar opleiding.

Marco

About Marco

Marco is geboren voor het bloggen en is de tekstmachine van het team. Hij heeft een breed scala aan interesses en de ideeën borrelen continu in hem op. Hij heeft één specialiteit: ecologische en economische drukprocessen.

Laat een reactie achter