Skip to main content

Marketing en Halloween – gratis layouts

By 12. september 2024 BeInspired

Halloween is inmiddels ook hier enorm populair en biedt bedrijven geweldige kansen om hun marketing op te vrolijken. Denk aan Halloween-feestjes, speciale kortingen of opvallende acties die perfect passen bij deze griezelige tijd van het jaar. Of het nu gaat om het versturen van spookachtige kaarten, het uitdelen van Halloween-snoepjes, of het promoten van themadrankjes en klassieke promotiematerialen zoals flyers en posters: de mogelijkheden zijn eindeloos! In dit blog vind je volop inspiratie en gratis lay-outs die je direct kunt gebruiken of aanpassen met je eigen logo.

Halloween: een feest dat je niet mag missen

Elk jaar eind oktober worden winkels en winkelcentra overspoeld door pompoenen, enge monsters en spoken. In bakkerijen zijn doodskop-muffins en spinnen-koekjes de absolute hit, winkeliers versieren hun etalages met nep-spinnenwebben en plastic skeletten, en zelfs op scholen en kinderopvangcentra worden pompoenen enthousiast versierd met griezelige gezichten.

Of je nu enthousiast bent over deze overgewaaide traditie uit de VS of niet, de marketingmogelijkheden die Halloween met zich meebrengt, zijn niet te missen. Hieronder vind je enkele creatieve ideeën voor acties die je klanten gegarandeerd zullen bijblijven, evenals gratis layouts om deze ideeën vorm te geven.

Marketing en Halloween

Voor Halloween-marketing gelden dezelfde kwaliteitscriteria als voor je reguliere advertenties: met hoogwaardige drukwerkproducten, creatieve concepten en opvallende designs kom je zeker in de herinnering van je klanten. De layouts die je hier kunt downloaden, zijn al geoptimaliseerd voor drukwerk. Je kunt ze direct gebruiken of personaliseren met je bedrijfslogo.

Halloween-feestjes, kortingen of speciale acties?

Of je nu een Halloween-feest organiseert als sportvereniging, als retailer kortingen aanbiedt, of een andere thematische actie wilt promoten: met hoogwaardige posters en flyers bereik je je doelgroep. Je kunt hier alvast layouts voor flyers en posters downloaden die klaar zijn voor drukwerk.

Flyer Layout: Voor DIN A5-formaat en 4/0-kleurendruk. Kies zelf het materiaal en de afwerking.

Poster Layout: Voor DIN A3-formaat en 4/0-kleurendruk. Geschikt voor digitaal en offsetdrukwerk.

De lay-out van de flyer is ontworpen voor het DIN A6-formaat en in 4/4 kleuren. De keuze van het materiaal en de geschikte laminering is geheel aan jou.

Download lay-out als PDF

De lay-out van de flyer is ontworpen voor het DIN A6-formaat en in 4/4 kleuren. De keuze van het materiaal en de geschikte laminering is geheel aan jou.

Download lay-out als PDF

De lay-out van de poster is ontworpen voor DIN A3 formaat en 4/0 kleur. De keuze van het materiaal is aan jou.

Download lay-out als PDF

De opmaak van de flyer is ontworpen voor het DIN A6 formaat en in 4/4 kleuren. Je kiest eenvoudig zelf het materiaal.

Download lay-out als PDF

Halloween-groeten als ansichtkaarten versturen

Halloween is niet alleen de tijd van enge kostuums en snoepjes, maar ook een geweldige gelegenheid om op een creatieve manier groeten te versturen. Halloween-ansichtkaarten bieden je de kans om op een humorvolle en originele manier in contact te komen met je klanten. Ze helpen je om op te vallen in een wereld die steeds digitaler wordt. Of je ze nu als bijlage bij bestellingen meestuurt, gebruikt voor een speciale Halloween-promotie of als persoonlijke groet verstuurt, Halloween-ansichtkaarten zijn een effectieve en gedenkwaardige marketingtool.

De lay-out van deze ansichtkaart is ontworpen voor het DIN A6-formaat en in 4/0 kleur. De materiaalkeuze is helemaal aan jou.

Download lay-out als PDF

De lay-out van deze ansichtkaart is ontworpen voor het DIN A6 formaat en in 4/0 kleur. Ook hier kies je gewoon zelf het materiaal van de ansichtkaart.

Download lay-out als PDF

De lay-out van deze briefkaart is ontworpen voor het DIN A6 formaat en in 4/0 kleur. Alle andere configuratorstappen hebben geen invloed op de lay-out.

Download lay-out als PDF

Snoepjes, snoepjes, snoepjes!

“Trick or treat!” is een klassieker tijdens Halloween. Of je klanten nu de snoepjes zelf opeten, aan hun kinderen geven of bewaren voor de griezelige avond van 31 oktober, je zorgt in ieder geval voor een glimlach op hun gezichten. Zet de snoepjes in je winkel neer, bied ze aan bij de kassa of stop ze in de boodschappentassen van je klanten. De layouts voor snoepjesverpakkingen zijn al klaar voor drukwerk en kunnen eenvoudig worden gepersonaliseerd met je bedrijfslogo.

  • Fruitgummis: Lekker en met een individueel bedrukt verpakkingsdesign.
  • Gelukskoekjes: Wat dacht je van ‘ongelukskoekjes’? Een leuke twist voor Halloween.

De fruitgums zijn heerlijk en hun verpakking kan worden aangepast. Hier kun je gratis een lay-out downloaden die al geoptimaliseerd is voor drukwerk, inclusief verplichte informatie en ruimte voor je bedrijfslogo.

Je bent waarschijnlijk wel bekend met gelukskoekjes. Maar wat denk je van ongelukskoekjes? Die zijn veel geschikter voor Halloween. Het FLYERALARM assortiment bevat gelukskoekjes waarvan je de verpakking kunt aanpassen en zelf je eigen slogans kunt schrijven.
Je kunt de juiste lay-out, inclusief de verplichte informatie, direct hier downloaden. Je kunt de lay-out gebruiken voor zowel transparante als witte verpakkingen.

Waar laat je al die Halloween-snoepjes?

Op 31 oktober trekken kleine spoken, vampiers en andere monsters van deur tot deur voor snoepjes. Maar waar stoppen ze al die lekkernijen? In gewone tassen past niet bij het griezelige kostuum. Speel hierop in door je winkel- of boodschappentassen te voorzien van Halloween-thema’s. Kies voor stevige katoen- of biologisch afbreekbare tassen die je aan beide zijden kunt bedrukken. De layouts voor deze tassen zijn gratis te downloaden en te personaliseren.

Deze lay-out is geoptimaliseerd voor enkelzijdige en 2-kleurendruk op Basic katoenen tassen en Classic biokatoenen tassen. De hengplengte en basiskleur van de tassen zijn niet relevant voor de lay-out. Als je naast de getoonde lay-out ook je logo op de achterkant wilt plaatsen, kies dan voor de Classic bio katoenen tas.

Deze lay-out is ook geoptimaliseerd voor het bedrukken van Basic katoenen tassen en Classic bio katoenen tassen. Hij is ontworpen voor enkelzijdige en 2-kleurendruk. Ook hier moet je kiezen voor de Classic bio katoenen draagtassen als je naast de aangeboden lay-out ook je logo op de achterkant wilt plaatsen.

Deze lay-out is geoptimaliseerd voor enkelzijdige en 1-kleurendruk op katoenen tassen. Houd er rekening mee dat de basiskleur van de tassen ook de achtergrondkleur van het motief is: Deze lay-out wordt toegepast in 1 kleur (in het oranje dat je ziet).

Download lay-out als PDF

Deze lay-out is geoptimaliseerd voor het bedrukken van herbruikbare bekers in het formaat 0,5 l. Je kunt kiezen tussen klassiek digitaal drukken of bijzonder duurzaam IMould.

Deze lay-out is geoptimaliseerd voor het bedrukken van ronde bierviltjes met een diameter van 10 cm, zonder afwerking en 4/0-zijdig bedrukt.

Deze lay-out is ontworpen voor het printen van gelstickers (doming) in een ronde vorm met een diameter van 2,5 cm. Je kiest zelf het materiaal.

Klassieke Halloween-promotiematerialen

Paraplu’s, stempels en notitieboekjes zijn ook tijdens Halloween een slimme keuze. Ze zijn niet alleen praktisch, maar trekken ook de aandacht door hun seizoensgebonden ontwerpen. Een Halloween-paraplu houdt je droog tijdens herfstige wandelingen en stempels en notitieboekjes brengen een speelse sfeer in je kantoor of thuis. Deze combinatie van functionaliteit en seizoensgebonden charme maakt ze tot perfecte Halloween-giveaways.

  • Paraplu’s: Kies een Halloween-design voor je paraplu.
  • Notitieboekjes: Een A4-formaat notitieboek met een griezelig design.
  • Stempels: Verschillende stempels met Halloween-thema beschikbaar.

Deze lay-out is ontworpen voor de Budget zakparaplu in de versie met 4 bedrukbare velden. Houd er rekening mee dat de basiskleur van de paraplu het effect van de lay-out kan beïnvloeden: De pompoenen zijn gedrukt in 1 kleur in het wit.

Deze lay-out is geoptimaliseerd voor hardcover notitieboeken (digitale druk) in A4-formaat. Je kunt de materialen, afwerkingen, binnenkanten en andere kenmerken van de notitieboekjes onafhankelijk van de lay-out naar wens configureren.

Deze lay-out is geoptimaliseerd voor hardcover notitieboeken (digitale druk) in A4-formaat. Je kunt de materialen, afwerkingen, binnenkanten en andere kenmerken van de notitieboekjes onafhankelijk van de lay-out naar wens configureren.

Deze lay-out is geoptimaliseerd voor de Trodat Printy stempel in het formaat 5,7 x 2,1 cm. Je kunt overigens zelf de kleur van de behuizing en het stempelkussen en de setvariant kiezen.

Deze lay-out is geoptimaliseerd voor de Trodat Printy ronde stempel van 4,2 cm. Je kunt ook zelf de kleur van de behuizing en het stempelkussen en de setvariant kiezen.

Deze lay-out is geoptimaliseerd voor de ministempel met sleutelhanger.

Conclusie

Maak optimaal gebruik van de Halloween-gekte voor je marketingactiviteiten. Profiteer van Halloween rond 31 oktober om jezelf te positioneren als een modern, speels en humoristisch merk. De gratis lay-outs die je in deze blogpost vindt, kun je zonder vermelding van FLYERALARM gebruiken en aanpassen. Zoek je nog meer seizoensgebonden marketingideeën? Ook voor de zomer, kerst en nog veel meer thema’s vind je in onze blog tal van inspirerende ideeën.

Marco

About Marco

Marco is geboren voor het bloggen en is de tekstmachine van het team. Hij heeft een breed scala aan interesses en de ideeën borrelen continu in hem op. Hij heeft één specialiteit: ecologische en economische drukprocessen.

Laat een reactie achter