Skip to main content

Kalenders 2025 – Lay-out sjablonen gratis downloaden

By 27. augustus 2024 september 13th, 2024 BeInspired

Kalenders zijn natuurlijk populaire reclamemiddelen, vooral rond de jaarwisseling. Naast de klassiekers zijn er ook talloze alternatieven. Bij FLYERALARM vind je veel gratis kalendersjablonen.

Waarom zou je gepersonaliseerde kalenders laten bedrukken?

Van pocketformaat tot XXL-versie: kalenders zijn al jarenlang een stabiele bron van inkomsten voor uitgevers en de detailhandel. Ook online winkels profiteren van de populariteit van kalenders. Deze klassiekers onder de promotieproducten zijn niet voor niets zo geliefd: ze zijn niet alleen perfecte imagodragers, maar ook krachtige marketingtools. Ze zorgen ervoor dat jouw merk 365 dagen per jaar op een positieve manier in de gedachten van je klanten blijft. Of je ze nu inzet als onderdeel van gerichte marketingcampagnes of als beloning binnen loyaliteitsprogramma’s, kalenders bieden een charmante manier om zowel bestaande klanten en zakenrelaties als nieuwe doelgroepen te bereiken. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom bedrukte kalenders een slimme investering zijn voor jouw marketingstrategie:

Dagelijks nut en zichtbaarheid 

Een kalender is een onmisbaar hulpmiddel in het dagelijks leven, of het nu thuis, op kantoor of onderweg is. Door een bedrukte kalender aan je klanten of leden te geven, zorg je ervoor dat jouw logo of boodschap elke dag in beeld is. Jouw ontwerp is constant aanwezig, wat bijdraagt aan de zichtbaarheid van jouw merk.

Langdurige zichtbaarheid

In tegenstelling tot veel andere promotieartikelen, die vaak maar tijdelijk aandacht trekken, blijft een kalender een heel jaar lang in gebruik. Dit betekent dat jouw merk of organisatie langdurig in beeld blijft, wat zorgt voor constante zichtbaarheid.

Waardering tonen

Het geven van een hoogwaardige, gepersonaliseerde kalender laat zien dat je jouw klanten, leden of zakenrelaties waardeert. Vooral rond de feestdagen is een kalender een gewild geschenk met veel gebruikswaarde, wat de band met je doelgroep versterkt.

Krachtige promotie

Met een gepersonaliseerde kalender kun je jouw boodschap op een creatieve manier presenteren. Van het kiezen van het design en de kleuren tot het toevoegen van speciale data of evenementen – de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt zelfs seizoensgebonden thema’s gebruiken om jouw boodschap extra kracht bij te zetten, of specifieke informatie opnemen die relevant is voor jouw doelgroep.

Hoe ontwerp je jouw kalenders?

Voor 2025 hebben we in onze webshop weer kalendervoorbeelden in PDF- en IDML-formaat beschikbaar gesteld, die je gratis kunt downloaden. Deze sjablonen kun je eenvoudig aanpassen met een professioneel lay-outprogramma zoals InDesign. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Beelden en foto’s in verschillende formaten toevoegen
  • Ontwerpelementen zoals logo’s, iconen, pictogrammen, patronen of kaders integreren
  • Teksten invoegen, zoals slogans, evenementdata, citaten of dagelijkse spreuken
  • Kleuren aanpassen en extra kleurvlakken of verlopen (bijvoorbeeld als achtergrond) toevoegen
Hier vind je de kalendervoorbeelden voor 2025
Alle kalenders ontdekken

Kies voor bijzondere materialen

Bij FLYERALARM vind je een breed scala aan hoogwaardige kalenders die je volledig naar wens kunt aanpassen. Of het nu voor bedrijven, verenigingen of andere organisaties is, wij helpen je graag om jouw logo of embleem perfect in de spotlight te zetten. Door je kalenders of andere nuttige kantoor- en dagelijkse hulpmiddelen op bijzondere materialen te laten drukken, verras je jouw klanten op een unieke manier en onderscheid je je van de concurrentie tijdens het kalenderseizoen.

Laat genoemde drukwerkproducten bijvoorbeeld drukken

  • op plastic kaarten, zoals die we kennen voor klantenkaarten, lidmaatschapskaarten of cadeaubonnen
  • als magneetsticker in chequekaartformaat; dit hecht op ijzerhoudende oppervlakken
  • op stevig chromosulfaatkarton; het ziet er stijlvol uit en ligt goed in de hand
  • op meerlagig papier; het witte, meerlagige designpapier met een zwarte kern is een echte blikvanger
  • op hardschuimkarton; het is vederlicht, kan met een plakstrip aan de muur worden bevestigd en individueel op maat worden geknipt
  • als flyer met verwijderbare sticker
  • als notitieboek met hardcover of softcover; verkrijgbaar in de goede oude stijl, die momenteel weer in de mode is, ook met elastiek
Doreen

About Doreen

Doreen is een echte copywriter die al menig toetsenbord tot het uiterste heeft gedreven. Ze heeft een brede interesse en is altijd thuis geweest in marketing. Haar favoriete bezigheid is om door te dringen tot de kern van nuttige kennis over drukwerk en creatieve reclame-ideeën.

Laat een reactie achter