Skip to main content

Bierviltjes: een onderschat reclamemedium met potentieel

By 7. augustus 2024 BeInspired

Horen bierviltjes alleen thuis in kroegen en rustieke restaurants? Helemaal niet! Ze zijn een communicatiemiddel, verzamelobject, uitnodigingskaart, creatief cadeau … Maar bovenal zijn ze een uitstekend reclamemedium voor organisatoren en ondernemers in (bijna) elke sector. Vind je ook niet? Lees dan nu verder.

Wat consumenten van bierviltjes vinden

Uit een onderzoek bleek dat twee derde van de gasten leest wat er op de onderzetter staat. Bijna evenveel gasten nemen hem mee naar huis als de lay-out en de boodschap hen bevallen. Vrijwel niemand voelt zich gestoord door de onderzetter en zijn boodschap: 96% van de gasten ziet het karton als een onopvallend reclamemedium. En in totaal 82% van de respondenten vindt de onderzetter zelfs aantrekkelijk.
Nog niet genoeg redenen om er reclame op te maken? Wat dacht je hiervan: Meer dan de helft van de ondervraagde gasten zou graag creatievere motieven en spannendere reclame op hun onderzetters zien. Toch zijn er zoveel ontwerpmogelijkheden …

Reclame voor bierviltjes stoort me helemaal niet.

96%

Reclame voor bierviltjes is leuk.

82%

Ik lees wat er op bierviltjes staat.

66%

Ik neem een mooi bierviltje mee naar huis.

62%

Bierviltjes voor promoties en winacties

Onderzetters zijn ideaal als interactief lokmiddel voor allerlei promoties en prijsvragen. Het juiste antwoord op een trivia- of raadsel kan direct op de onderzetter worden geschreven en samen met de vraag worden ingeleverd. Zelfs kleine prijzen verleiden gasten om mee te doen. Deze hoeven niet per se door de bareigenaar geschonken te worden.

Samenwerking met bedrijven uit alle sectoren is mogelijk

En niet alleen voor wedstrijden, maar ook voor aankondigingen, informatie- of kortingsacties. Presenteer het bierviltje en ontvang een gratis croissant bij de bakker aan de overkant of korting bij het winkelen in een warenhuis. Als er niet genoeg ruimte is op het bierviltje, kan een QR-code helpen. Gasten kunnen de code scannen om meer informatie te ontvangen op hun smartphone.
Wil je je reclame nog verder verspreiden? Waarom ontwerp je het bierviltje dan niet als een iets ander soort ansichtkaart? Zo bereikt je boodschap de hele wereld.

Plezier en spelletjes met bierviltjes

Sudoku spelen, puzzelen en records breken: Sudoku is nog steeds een razend populair tijdverdrijf en sommige mensen zijn er ronduit verslaafd aan. Zij zijn niet de enigen die de uitdaging van een bijbehorend bierviltje niet kunnen weerstaan. De grijze cellen een beetje oefenen en tegelijkertijd plezier hebben – er zijn nog veel meer puzzels: doolhoven waaruit je de ontsnappingsroute kunt tekenen, hersenkrakers met tekst of afbeeldingen, enzovoort, enzovoort.

Of wat dacht je van een spelletje memory met een complete set bierviltjes als de maaltijd wat langer op zich laat wachten? Dit kalmeert, en houdt niet alleen de jongste gasten aan tafel bezig, maar is ook leuk voor de volwassenen.

Biervilt als Puzzle

Maak perfect gebruik van de reclame-effecten van spellen en puzzels

Wat al deze spellen en puzzels gemeen hebben: de gast is actief bezig met het bierviltje en bouwt door het plezier een positieve band op met je bedrijf of je product. Je kunt dit effect zelfs tot in de perfectie uitwerken. En dat kan met bijzonder creatieve bierviltjes, die gasten uitnodigen om alleen al met hun vorm de tijd op speelse wijze door te komen.
Bij FLYERALARM zijn bierviltjes bijvoorbeeld verkrijgbaar als puzzel of als vingervoetbal met een bal om uit te drukken. Je boodschap komt direct met een verbonden actie en wordt gegarandeerd nog beter onthouden door gasten en klanten.

Bierviltje voor vingervoetbal

Maar zelfs zonder een specifieke “opdracht” kun je veel doen met bierviltjes. Iedereen heeft wel eens een huis van karton gebouwd, met meer of minder succes. Sven Goebel bouwde een paar jaar geleden een hele grote; zijn huis van meer dan 250.000 bierviltjes is vandaag de dag nog steeds ongeëvenaard. Andere records? Het officiële record voor bierviltje gooien is meer dan 38 meter, en voor 180° bierviltje gooien 112. Misschien wordt het volgende record wel gevestigd met jullie onderzetters …

Een speciaal soort uitnodigingskaart

Plan je een bedrijfsevenement met een Oktoberfest-karakter? Ga je trouwen of wil je een speciale verjaardag vieren met een groot feest? Waarom maak je dan geen uitnodigingskaart die je gasten gegarandeerd niet zullen vergeten – op een bierviltje! Bij FLYERALARM kun je dit online doen, met slechts een paar klikken en zonder vooraf software te installeren.

Je zult het je realiseren: een bierviltje als uitnodigingskaart zorgt niet alleen voor verbazing als je door de brievenbus kijkt. Het bespaart je ook een paar kosten. Hoe kan dat? Nou, uitnodigingskaarten en bierviltjes heb je sowieso nodig voor je evenement. Door de twee te combineren en direct een grotere set bierviltjes te drukken met alle relevante informatie (adres, datum en tijd van het evenement), hoef je geen extra onderzetters of extra uitnodigingen te kopen. Een deel van de onderzetters wordt als uitnodiging verstuurd. Het tweede deel belandt op de tafels en kan na het evenement als souvenir mee naar huis worden genomen. Daarover gesproken!

Onderzetters om te verzamelen en te ruilen

Het bierviltje is voor veel mensen een favoriete hobby. Zo populair zelfs dat er zelfs verzamelaars zijn. Series met verschillende motieven hebben een bijzondere aantrekkingskracht. Bijvoorbeeld regionale bezienswaardigheden, de individuele spelers van een sportteam of alle landen die deelnemen aan een WK. Natuurlijk zijn zeldzame ontwerpen of zelfs unieke stukken bijzonder populair. In de beste gevallen worden hier bedragen van vier cijfers voor betaald.

Bierdeckel zum Sammeln und Tauschen

Conclusie: bierviltjes zijn een perfect marketingmiddel

Zoals je kunt zien: Bierviltjes kunnen als reclamemedium veel veelzijdiger zijn dan je in eerste instantie zou denken. De verschillende vormen van karton kunnen worden gebruikt om wedstrijden te organiseren, aankondigingen te doen, uitnodigingen te versturen of kortingsbonnen uit te delen. Voor veel mensen hebben bierviltjes zelfs een echte verzamelwaarde. Oh, en bierviltjes hebben natuurlijk ook een nut. Ze kunnen namelijk worden gebruikt om een glas op te zetten tijdens een vrolijk samenzijn en zo de tafel te beschermen tegen lelijke vlekken en glasranden. Maar dat is voor de volledigheid.

Feit is: of je nu op zoek bent naar ronde, ovale, rechthoekige of driehoekige onderzetters; of je nu zelf de kurk- of wapenvorm hebt ontdekt, een puzzelspel of tafelvoetbalwedstrijd van een heel andere soort wilt organiseren of een onderzetter wilt laten maken in de vorm van je fantasie – bij FLYERALARM vind je gegarandeerd de juiste onderzetter.

Doreen

About Doreen

Doreen is een echte copywriter die al menig toetsenbord tot het uiterste heeft gedreven. Ze heeft een brede interesse en is altijd thuis geweest in marketing. Haar favoriete bezigheid is om door te dringen tot de kern van nuttige kennis over drukwerk en creatieve reclame-ideeën.

Laat een reactie achter