Vill du skapa en flyer för din nya kampanj, produkt eller festival? I det här blogginlägget ger vi dig sex tips som hjälper vem som helst att designa en flyer. Även om du inte har några kunskaper om grafisk design kommer det här inlägget att göra det enkelt för dig att skapa en flyer.
1.Definiera syftet med din broschyr
Varför gör du en flyer? Vill du att din målgrupp ska lära sig mer om ditt varumärke, följa ditt företag på sociala medier eller köpa en biljett till ett evenemang? Har du en kampanj eller en rea på gång? Se till att du har klart för dig precis varför du ska trycka flyers. Med den informationen kan du utforma en relevant flyer som passar målgruppen.
2. Kom på en bra rubrik
Ge din flyer en kort och slagkraftig titel som är tydlig och gör folk nyfikna. Det budskap du vill förmedla måste vara tydligt från början, annars kommer din flyer inte att läsas till slut. Försök också att väcka nyfikenheten hos din målgrupp genom att berätta vad som är speciellt. Får målgruppen rabatt, finns det något nytt om din produkt eller vad gör det här evenemanget unikt? På så sätt gör du folk nyfikna och de kommer att börja läsa resten av flyern.
3. Vad vill din målgrupp veta?
Mindre är mer, särskilt när det gäller texten i ett flygblad. Berätta inte vad du vill berätta, utan berätta vad läsaren vill och behöver veta: Vem är du, vad gör du och varför är det intressant för läsaren? Vad får de ut av det? Mer information finns på webbplatsen. På så sätt ser du till att du behåller läsarens uppmärksamhet och fokus på call to action. Detta är den åtgärd du vill att målgruppen ska vidta efter att ha sett ditt flyer. Exempel: Besök webbplatsen, boka ett möte, följ på sociala medier, köp en biljett eller produkt eller lämna en e-postadress.
4. Använd superskarpa bilder
Detta är självklart, men fortfarande mycket viktigt att dubbelkolla: använd bilder med 300 DPI. Du kan kontrollera detta genom att högerklicka på bilden och gå till inställningar. Om bilderna inte är skarpa på ditt flyer kommer du inte att se professionell ut och det kommer att försämra bilden av den slutprodukt eller tjänst du tillhandahåller. Se också till att bilden är spännande och tillför något. Har du inga egna bra bilder? Använd då en bildbank.
5. Format för flyer
När du utformar en flyer måste du också tänka på formatet. Vill du att din målgrupp ska ha med sig flyern i sin väska, ficka eller handväska? A5-flyers är det vanligaste formatet. De passar lätt i en väska eller ryggsäck. Vill du vara säker på att din målgrupp tar med sig flyern? A7-formatet är mycket mindre och sticker ut på det sättet. Det här formatet passar i fickan eller plånboken, men du kan inte placera längre textstycken på det. Ett A4-format är mer lämpligt om du vill placera flyern på en butiksdisk eller i en reception. Tänk noga igenom syftet med din flyer och vad du vill att din målgrupp ska göra med den.
6. Genom att mäta så vet du
Du har tryckt och delat ut 10 000 flyer. Hur vet du om din flyer var effektiv och nådde din målgrupp? Mätning är kunskap! Placera en unik kampanjkod på ditt flyer som gör att din målgrupp kan logga in, få rabatt eller en gåva på din webbplats. På så sätt kan du mäta exakt hur många extra besökare din flyer har fört till din webbplats, webbshop eller ditt evenemang.