Skip to main content

Marknadsföring inför Halloween – gratis layouter

By 23. September 2024 September 24th, 2024 BeInspired

Halloween har länge varit mycket populärt även i vårt land. Företag bör därför definitivt inkludera detta ämne i sina marknadsföringsaktiviteter. Den här artikeln ger inspiration till ovanliga initiativ samt gratis layouter att ladda ner.

Halloween: Varje år i slutet av oktober pryder pumpor, läskiga monster och spöken butiker och köpcentrum. Dödskallecupcakes och spindelbiskvier är högsta mode i bagerierna, detaljhandlarna dekorerar sina lokaler med konstgjorda spindelnät och plastskelett och till och med skolor och dagis är upptagna med att dekorera pumpor med spöken.

Oavsett om du gillar den här traditionen som har sitt ursprung i USA eller inte, bör du som företag ta vara på de marknadsföringsmöjligheter som den innebär. Nedan hittar du lite inspiration till kampanjidéer som säkert kommer att komma ihåg av kunderna, samt gratis layouter som du kan använda för att förverkliga dessa idéer.

Marknadsföring för Halloween

I grund och botten gäller samma kvalitetskriterier för Halloween-reklam som för reklaminitiativ under hela året: med högkvalitativa trycksaker, kreativa idéer och ovanliga layouter kommer dina kunder att komma ihåg dig. Du kan därför antingen använda de layouter som erbjuds för nedladdning nedan direkt eller anpassa dem med ditt företags logotyp.

Halloweenfest, rabatter eller specialerbjudanden?

Oavsett om du är en sportklubb som anordnar en Halloween-fest, en återförsäljare som annonserar priser så djupt som den mörkaste graven eller vill marknadsföra ett tematiskt specialerbjudande: du kan få ut ditt budskap till allmänheten på högkvalitativa affischer och flygblad. Därför kan du ladda ner layouter för flyers och affischer som är optimerade för tryck här.

Flyerlayouten är utformad för A5-format och i 4/0 färg. Valet av material och lämplig laminering är helt upp till dig. Detta gäller för psd- och jpg-filen.

Halloween-affischen är utformad för A3-format och i 4/0-färg. Även här är valet av material upp till dig. De layouter vi erbjuder är lämpliga för digitaltryck, dvs. för upplagor på upp till 30 exemplar, och för offsettryck, dvs. för upplagor på 50 exemplar eller mer.

Flyerlayouten är utformad för A6-format och i 4/4 färger. Valet av material och lämplig laminering är helt upp till dig. Detta gäller för pdf- och jpg-filerna.

Download layout som PDF

Flyerlayouten är utformad för A6-format och i 4/4 färger. Valet av material och lämplig laminering är helt upp till dig. Detta gäller för pdf- och jpg-filerna.

Download layout som PDF

Affischlayouten är utformad för A3-format och 4/0-färg. Valet av material är upp till dig.

Download layout som PDF

Flyerlayouten är utformad för A6-format och i 4/4 färger. Du väljer helt enkelt materialet själv.

Download layout som PDF

Skicka Halloween-hälsningar som vykort

Halloween är inte bara en tid för läskiga kostymer och godis, utan också ett perfekt tillfälle att få särskild uppmärksamhet med kreativa gratulationskort. Med Halloween-gratulationskort kan du nå ut till kunderna och bli ihågkommen på ett humoristiskt och originellt sätt. De skapar en känslomässig koppling och sticker ut från mängden, särskilt i en tid där digital kommunikation dominerar. Med iögonfallande design och fyndiga budskap kan du inte bara glädja befintliga kunder, utan också tilltala nya målgrupper och öka varumärkeskännedomen. Oavsett om det är som ett komplement till beställningar, som en del av en speciell Halloween-kampanj eller som en personlig hälsning, är Halloween-gratulationskort en kreativ och effektiv marknadsföringsidé som är lätt att genomföra och lämnar ett bestående intryck.

Layouten på detta vykort är utformad för A6-format och i 4/0-färg. Valet av material är helt upp till dig.

Download layout som PDF

Layouten på detta vykort är utformad för A6-format och i 4/0-färg. Även här väljer du helt enkelt vykortsmaterialet själv.

Download layout som PDF

Layouten på detta vykort är utformad för A6-format och i 4/0-färg. Alla andra steg i konfiguratorn har ingen inverkan på layouten.

Download layout som PDF

Var ska jag lägga allt Halloween-godis?

Denna Halloween-rutin är numera välkänd även i vårt land: På kvällen den 31 oktober går små spöken, vampyrer och andra monster från dörr till dörr och ber om godis. Men vad transporterar de godiset i? I ryggsäckar? I plastpåsar? Det passar verkligen inte in i den läskiga kostymen.
Det är där du kommer in i bilden. Oavsett om du driver en livsmedelsbutik, modebutik, bageri, slakteri eller någon annan butik där du packar dina kunders varor i bärkassar: anpassa dina kassar till Halloween-temat så att din logotyp bärs runt i ditt upptagningsområde av dussintals utklädda barn och ungdomar den 31 oktober. Det är bäst att välja bomullspåsar. De är miljövänliga, robusta och kan tryckas på båda sidor med olika mönster om så önskas. Du kan t.ex. ladda ner de layouter som erbjuds här gratis och använda dem för att trycka framsidan på bomullspåsarna. På baksidan finns det fortfarande plats för din logotyp.

Den här layouten är optimerad för 1-sidigt och 2-färgat tryck på Basic bomullspåsar och Classic ekologiska bomullspåsar. Påsarnas handtagslängd och bottenfärg har ingen inverkan på layouten. Om du vill placera din logotyp på baksidan utöver den visade layouten ska du välja Classic-påsen i ekologisk bomull.

Denna layout är också optimerad för tryck på Basic bomullspåsar och Classic ekologiska bomullspåsar. Den är utformad för 1-sidigt tryck och 2-färgstryck. Återigen, välj Classic ekologiska bomullspåsar om du vill ha din logotyp på baksidan utöver den erbjudna layouten.

Denna layout är optimerad för 1-sidigt och 1-färgat tryck på bomullspåsar. Observera att påsarnas basfärg också är designens bakgrundsfärg: Den här layouten används i 1 färg (i den orange färg du ser).

Download layout som PDF

Dryckestillbehör som passar för Halloween

Underlägg och muggar med tryck är ett smart reklammedium, särskilt för gatukök, kaféer och food trucks, men även för detaljhandlare och klubbar.

Kombinera deras styrkor som reklammedium med temalayouter och säsongsbetonade marknadsföringsinitiativ. Till exempel inför Halloween. Här hittar du tre olika layouter som du kan ladda ner gratis.

Denna layout är optimerad för tryck av återanvändbara muggar i storleken 0,5 l. Du kan välja mellan klassiskt digitaltryck eller mycket slitstark IMould.

Denna layout är optimerad för tryck av runda underlägg med en diameter på 10 cm, utan efterbehandling och 4/0-sidigt tryck.

Denna layout är utformad för att skriva ut gelklistermärken (doming) i en rund form med en diameter på 2,5 cm. Du väljer själv vilket material du vill använda.

Klassiska reklamartiklar som passar för Halloween

Klassiska reklamartiklar som paraplyer, frimärken eller anteckningsböcker är också en smart marknadsföringsidé för Halloween eftersom de drar till sig uppmärksamhet med säsongsbetonade mönster och kusliga detaljer samtidigt som de är användbara. Ett paraply med Halloween-tema skyddar dig inte bara från regnet utan lyfter också fram ditt varumärke under höstpromenaderna. Frimärken och anteckningsböcker med Halloween-tema skapar en lekfull atmosfär på kontoret eller i hemmet och väcker ditt varumärke till liv. Kombinationen av funktionalitet och säsongsbetonad charm gör dem till perfekta Halloween-presenter som man kommer att minnas länge.

Denna layout är utformad för paraplyet Budget pocket i versionen med 4 utskrivbara fält. Observera att paraplyets basfärg kan påverka effekten av layouten: Pumporna är tryckta i 1 färg i vitt.

Denna layout är optimerad för inbundna anteckningsböcker (digitaltryck) i A4-format. Du kan konfigurera material, ytbehandlingar, interiörer och andra egenskaper hos anteckningsböckerna oberoende av layouten enligt dina önskemål.

Denna layout är optimerad för inbundna anteckningsböcker (digitaltryck) i A4-format. Du kan konfigurera material, ytbehandlingar, interiörer och andra egenskaper hos anteckningsböckerna oberoende av layouten enligt dina önskemål.

Denna layout är optimerad för Trodat Printy-stämpeln i storleken 5,7 x 2,1 cm. Du kan också välja din egen hus- och blockfärg samt setvariant.

Denna layout är optimerad för den runda Trodat Printy-stämpeln i storleken 4,2 cm. Du kan också välja din egen hus- och blockfärg samt setvariant.

Avslutning

Utnyttja hypen kring Halloween i dina reklamkampanjer. På så sätt drar du nytta av den allmänna stämningen runt den 31 oktober, positionerar dig som modern, avslappnad och humoristisk och kommer att bli ihågkommen positivt av dina kunder. Du kan använda och redigera de layouter som erbjuds i den här artikeln gratis och utan att nämna FLYERALARM.
Om du letar efter fler säsongsbetonade marknadsföringsalternativ: det finns också gott om inspiration för sommarsemestern och julen på den här bloggen.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar