Skip to main content

Hvad er gode medarbejdergaver?

By 7. October 2024 BeInspired
Was sind gute Mitarbeitergeschenke?

Små tegn på påskønnelse holder arbejdsstyrken i gang – og giver et ekstra motivationsboost. Medarbejdergaver er en vidunderlig og enkel måde at udtrykke påskønnelse på, især ved personlige lejligheder.

Hvorfor bruger man medarbejdergaver?

Dette spørgsmål stammer nok mere fra 70’ernes og 80’ernes ånd: »Du behøver ikke at give dine medarbejdere gaver, du betaler jo allerede deres løn!« Den, der stadig har den holdning i 2023, mener sikkert også, at medarbejderne skal betale for deres kontorkaffe, anser ergonomiske arbejdsstationer for at være hokuspokus og mener, at medarbejderne højst skal have indflydelse på valget af frokost i kantinen. Hvis overhovedet.

Men tiderne har ændret sig. I dag skal virksomhederne bestræbe sig på at rekruttere veluddannede specialister. Ud over en fair løn omfatter det også moderne rammebetingelser. Gratis kaffe, for eksempel.

Billede af onlyyouqj på Freepik

Ordentlige kontorstole, mobile fysioterapiprogrammer i kontorbygningen, en firmacykel, rabatter i det lokale fitnesscenter og andre ting, der er gode for medarbejdernes sundhed. Og små gaver til særlige lejligheder. Det behøver ikke at være en stor post i personaleomkostningerne. Når alt kommer til alt, skal medarbejdergaven være et særligt tegn på påskønnelse – hvilket betyder, at du ikke behøver at pakke gaver ind hver anden uge.

Ved hvilke lejligheder kan man give medarbejdergaver?

Jul, påske og medarbejderens fødselsdag – det er de mest oplagte anledninger til medarbejdergaver. Og det er selvfølgelig ikke forkert. Men medarbejdergaver har en virkelig motiverende effekt, når de ikke er forudsigelige. For eksempel som en …

  • Velkomstgaver: Få ting er så spændende som den første arbejdsdag. Rygsække til bærbare computere, notesbøger af høj kvalitet eller et isolerende termokrus er f.eks. gode måder at gøre dine nye teammedlemmer glade lige fra starten og forberede dem perfekt på deres daglige arbejde. Selvfølgelig med dit firmalogo – dine nye medarbejdere skal jo hurtigt kunne identificere sig med din virksomhed.
  • Jubilæumsgaver: Medarbejdere med lang anciennitet er en sjældenhed i dag. Derfor er det noget helt særligt, når folk har været loyale over for din virksomhed i flere år eller endda årtier. Beløn denne loyalitet med gaver af høj kvalitet til dine medarbejdere. Hvad med f.eks. en personlig flaske champagne, et elegant skrivesæt eller en praktisk mærkevare lommeparaply?
  • Bonus for bestået prøvetid: Selvfølgelig vil alle, der har bestået prøvetiden, alligevel være glade for at få en fast ansættelseskontrakt. Men hvorfor ikke gøre en lille begivenhed ud af den stille underskrivelse af en kedelig kontrakt? Inviter kollegerne til den nu fastansatte medarbejder, giv dem et trykt krus for at lykønske dem og fejre den nye ansættelseskontrakt.
  • Afskedsgaver: Alting får en ende. Og når tiden er inde til, at en af dine medarbejdere skifter job eller går på velfortjent pension, kan du takke ham eller hende med en afskedsgave. Det viser god stil – og motiverer dine medarbejdere. Når alt kommer til alt, viser du storhed og siger farvel til en fortjent medarbejder i de rette omgivelser. Det skaber et godt arbejdsklima og løfter den generelle stemning.
  • Gaver til særlige succeser: Når et teamprojekt er blevet gennemført med succes, eller en vigtig milepæl er nået, er det en perfekt lejlighed til at vise medarbejderne taknemmelighed. Uanset om det er et personligt trofæ, en fyldepen i høj kvalitet eller en kreativ overraskelsesæske – sådanne succeser fortjener særlige gaver, der gør øjeblikket uforglemmeligt.
  • Motiverende gaver efter udfordrende tider: Har dit team været igennem en særlig stressende fase eller et udfordrende projekt? En lille gave som f.eks. en wellness-æske med afslappende produkter, et gavekort til massage eller personlige vandflasker viser, at du sætter pris på dit teams indsats og opmuntrer dem til at komme sig.
  • Tak for innovative ideer: Kreative hjerner yder ofte et væsentligt bidrag til virksomhedens videre udvikling. Beløn medarbejdere, der bidrager positivt med innovative ideer eller forbedringsforslag, med en usædvanlig gave, der opmuntrer dem i deres kreativitet – f.eks. et oplevelsesbevis, der skaber særlige minder, eller en usædvanlig gadget.
  • Gennemført uddannelse: At afslutte en lærlingeuddannelse er en vigtig milepæl i enhver ung medarbejders liv. Hvorfor ikke fejre dette særlige øjeblik på en passende måde? En personlig gave, som f.eks. et indgraveret ur, en fin kuglepen eller en taske af høj kvalitet, viser din påskønnelse af den vellykkede afslutning. Ikke alene vil du gøre den nyuddannede glad, men du vil også motivere vedkommende til at fortsætte sit engagement i virksomheden i sin fremtidige karriere.
  • Flytning til nyt kontor/bygning: At flytte til et nyt kontor eller en ny bygning er en spændende begivenhed for hele teamet. Det symboliserer vækst og nye muligheder. Byd dine medarbejdere velkommen i de nye lokaler med en lille gave, der styrker fællesskabsfølelsen – hvad enten det er personligt skrivebordstilbehør, praktiske gadgets som en trådløs oplader eller en elegant kuglepen. Gaver som disse hjælper teamet til hurtigt at føle sig hjemme i de nye omgivelser og tage fat på de nye udfordringer med stor energi.

Med det rigtige valg af anledninger og passende gaver skaber du ikke kun anerkendelse og motivation, men bidrager også i høj grad til et positivt arbejdsklima og dine medarbejderes langsigtede loyalitet.

Hvad er en god medarbejdergave?

En god medarbejdergave skal …

  1. passe til din virksomhed.
  2. passe til den pågældende medarbejder.
  3. være meningsfuld og nyttig i hverdagen.

Det er ikke så let, vel? For at gøre den lange søgen efter passende medarbejdergaver lettere for dig, har FLYERALARMs produktchefer sammensat et lille udvalg til dig. Alle medarbejdergaver kan naturligvis tilpasses og forsynes med dit firmalogo.

Konklusion: Medarbejdergaver øger motivationen

Gaver til dine medarbejdere giver et motivationsboost. For mere end et par ekstra kroner på bankkontoen er en personlig gave, der gør modtagerens hverdag lettere, en god oplevelse, som dine medarbejdere vil være glade for at modtage igen og igen. Det har en langsigtet effekt – også på medarbejdere, som endnu ikke har fået en gave. Det viser trods alt, at du bekymrer dig om dine kolleger.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar