Skip to main content

Markedsføringsidéer til at bekæmpe agurketiden- gratis PDF-skabeloner

By 15. July 2024 BeInspired

Fænomenet “agurketid” stopper ikke i nogen branche. Fra modebutikker til elektronikforhandlere: Der sker ikke så meget i den smukke årstid. Det er præcis det, virksomheder kan drage fordel af! Men hvordan? Find ud af det i dette blogindlæg.

Marketing im Sommerloch

Sommerens stilstand kan være en ubehagelig ting. Folk foretrækker at ligge i swimmingpoolen, gå fra isbar til isbar eller tage på ferie i stedet for at slentre gennem butikker i varme og fugtige bycentre, spise ude på restauranter eller slentre gennem gågader.

Det kan være din fordel! Det lyder mærkeligt, men det virker: I denne afslappede fase af året er potentielle kunder modtagelige for kreative kampagner. Smarte markedsføringstiltag for at bekæmpe agurketiden falder i særlig god jord. Selv om det normalt ikke betaler sig med det samme, vil det med garanti betale sig et par uger senere. Placer dit budskab i din målgruppes bevidsthed i den varme sæson, og øg din brand awareness. Det vil betale sig i travle salgs- eller bestillingsfaser.

Tilpas dit reklamemateriale

30 grader, ikke en sky på himlen og sved på panden stort set hele tiden. Under disse omstændigheder er det de færreste, der har mod på at beskæftige sig med sofistikerede forretningsstrategier, unikke USP’er eller komplicerede reklamekampagner. Når sommeren er på sit højeste, vinder enkelheden. Scor point med inspirerende, afslappende eller humoristiske layouts. Alt, hvad der har med sol, sommer, rejser, fritid, havearbejde og natur at gøre, vil med garanti tiltrække sig opmærksomhed i agurketiden.

Layout til FLYERALARM etiketter

Layout til rund oplukker.

Layout til klassisk bomuldstaske.

Layout til postkort (A6 liggende) lavet af 400g bestrøget mat.

Layout til FLYERALARM bogmærker.

Layout til blokke med limbinding (A5 liggende)

Der er dog stadig et afgørende spørgsmål: Hvis kunderne holder sig væk i den varme årstid, hvordan skal de så få adgang til dit reklamemateriale med luftige, sommerlige layouts? Nedenfor finder du et par løsningsforslag.

Lydreklamer: Lad os høre fra dig!

“Radio. Fanger øret. Stays in your head.” Sådan står der på det tyske radiocenters hjemmeside: Men klassiske og digitale lydformater kan så meget mere for små og mellemstore virksomheder i dag – især når det gælder om at placere deres reklamer med stor rækkevidde eller på en målgruppespecifik måde. Det mener i hvert fald vores gæst Christof Denker-Kontschakowsky fra Radio Marketing Service (forkortet RMS), som derfor tager kampen op til fordel for det talte ord i reklameblokken.

Besøg din kundekreds

Uanset om du er en modebutik, elektronikbutik eller friluftsbutik: Hvis din butik står tom i den varme årstid, er dine kunder sandsynligvis på stranden, svømmehaller eller byparker. Handl efter mottoet “Hvis profeten ikke kommer til bjerget, må bjerget komme til profeten”, og besøg din målgruppe. Organiser distributionskampagner, produktpræsentationer eller små udstillinger, hvor mange mennesker er til stede. Få f.eks. trykt minikøletasker med dit logo og drikkedunke med markante slogans, tag to eller tre venlige medarbejdere med til den nærliggende strand og del kølige drikkevarer ud til de badende. Du vil med garanti få positiv respons – og med en minimal indsats.

Du kan selvfølgelig følge dette princip med mange andre tiltag: Solbriller, snapback-kasketter eller (allerede opladede) Bluetooth-højttalere er også altid velkomne reklamegaver i den varme årstid. Badebolde, (foldbare) frisbees eller strandmåtter er også særligt populære hos et yngre publikum. Alle disse kan selvfølgelig tilpasses med dit logo og et sommerligt slogan.

Sådan tiltrækker du kunder i sommermånederne

Burger braten

En anden måde at bruge den varme årstid til afslappet kundekontakt: Organiser en sommerfest. Det er vigtigt at skabe merværdi for de besøgende; en åben dag alene tiltrækker kun få mennesker. Organiser f.eks. et foodtruck-træf på din virksomheds område. De moderne foodtrucks er meget populære og er altid meget taknemmelige for parkeringspladser, der lover et stort flow af besøgende. Du kan også arrangere konkurrencer – fra en tombola med masser af forskellige lodder til målskydning – mulighederne er uendelige.

For virkelig at undgå agurketid er det vigtigt, at du reklamerer for dit arrangement på forhånd. Indryk annoncer i din lokale avis, opret en Facebook-begivenhed, sæt plakater op og del flyers ud i gågaden. Du kan også finde flere tips om dette i vores blogindlæg om lokal markedsføring.

Øg kendskabet til dit brand

Du kan også bruge sommermånederne til at styrke din lokale profil uden for de enkelte reklamekampagner. For sommertid betyder også: festivaltid. Især mindre scenearrangementer, open airs eller landsbyfestivaler er ofte på desperat udkig efter sponsorer. Du skal blot lede efter en begivenhed med et publikum, der matcher din målgruppe, og støtte festivalen enten med økonomiske donationer eller en byttehandel, hvor du leverer produkter eller tjenester gratis eller til en reduceret pris til gengæld for et sponsorat. Arrangører tilbyder ofte faste sponsorpakker til musikfestivaler, ridderturneringer, truckertræf eller andre arrangementer med særlig interesse. Det er en fordel: Det økonomiske udlæg er ofte overskueligt, og du kan nå din målgruppe præcist med din reklame. Du kan læse mere om festivalsponsorering i det tilsvarende blogindlæg.

Har du en yngre målgruppe i tankerne? Så vil skole- og børnehavefestivaler, fodboldlejre, sportsturneringer eller ferie- og teltlejre blive glade for din støtte.

Konklusion: Se agurketiden som en mulighed

Der er ingen grund til bekymring over agurketiden. Tværtimod. Udnyt den stille periode og giv din kreativitet frit løb – det vil potentielle kunder og forretningsforbindelser sætte pris på. Usædvanlige markedsføringskampagner er også en velkommen afveksling i arbejdsdagen for dine medarbejdere. Du kan også bruge tiden til at opdatere dit forretningsudstyr og dine reklamematerialer til det nyeste niveau. På den måde kommer du stærkere ud af agurketiden end nogensinde før og kommer godt i gang med årets stærke salgsfase.

Stefan Hennings

About Stefan Hennings

Stefan aims to assist the Nordic customers with order status print file adjustments and developing the FLYERALARM blog in which the goal is to answer your questions regarding FLYERALARM products and the methods used in the modern printing environment.

Hinterlassen Sie einen Kommentar